Ultramaraton pentru Alexandru

quotescover-JPG-70

Scurtă descriere:

El este Alexandru, eu sunt Daniel. Amândoi privim cerul în mod diferit. Alexandru este un copil de 3 ani şi un pic, care până acum 1 an, nu spunea „mama” şi „tata”. La un control mai amănunţit, a fost diagnosticat cu ADHD, asociat cu elemente de autism. Eu am 35 de ani şi ador să învăţ şi să mă dezvolt permanent. Acum 1 an am descoperit plăcerea de a alerga.
Pe 7 iunie 2015, voi alerga pentru Alexandru, pentru ca el să devină un tânăr normal, cu o şansă reală în viaţă. Fiecare kilometru parcurs de mine este o săptămână din tratamentul lui Alexandru.
Te invit să facem mişcare, pe jos sau cu bicicleta şi să facem un bine împreună.

Despre ce este vorba?

22.05.2015 005Alexandru Ionuţ Ştefănescu este un copil de 3 ani şi 2 luni. Acesta locuieşte împreună cu părinţii, într-o casă care nu este a lor şi care le oferă strict un acoperiş deasupra capului, în satul Ogrăzile, Comuna Merei, judeţul Buzău, situat la 15 km de Buzău. Pe măsură ce a început să crească, părinţii au observat că acesta nu vorbeşte, dar că este şi neobişnuit de agitat. Acum un an nu spunea „mama”, „tata”, nu arăta cu degetul, iar primul doctor care l-a consultat i-a dat un calmant. La un control mai amănunţit, a fost diagnosticat cu ADHD, asociat cu elemente de autism.

Aceasta înseamnă că el nu are contact vizual, auditiv, cu lumea înconjurătoare, se învârte la nesfârşit şi este permanent agitat. În septembrie 2014 a început la Buzău terapia necesară, care se numeşte ABA (Applied Behaviour Analysis) şi care presupune învăţarea comunicării şi logopedie în paşi mărunţi, la fel ca într-un puzzle, pentru ca ulterior să formeze un întreg.22.05.2015 008

Pentru terapie, mama merge în fiecare zi cu Alexandru, de luni până vineri la Buzău, pentru şedinţa care durează 2 ore. Terapia a început să dea roade, iar Alexandru a început să-şi facă cunoscut glasul dulce de copil. Mama este şi cea care stă permanent cu acesta, fiind singura ei ocupaţie. Tatăl munceşte de dimineaţă până seara la o societate din zonă ,unde câştigă salariul minim pe economie.

Numele meu este Daniel V. Tănase, am 35 de ani, un tânăr care adoră să înveţe şi să se dezvolte permanent. În urmă cu 1 an şi 2 luni, am descoperit că îmi place să alerg, aşa că acest sport a devenit practică regulată în viaţa mea.
Particip la competiţii organizate peste tot în România, iar anul acesta m-am axat pe cele montane, unde am parcurs şi primul maraton din viaţa mea. Comunitatea de alergători este cunoscută pentru dedicarea pe care aceşti oameni o au pentru a ajuta pe alţii, care nu pot sau care au nevoie, aşa că foarte mulţi îmbrăţişează diverse cauze, ceea ce am făcut şi eu.

Voi alerga pentru Alexandru, pe data de 7 iunie 2015, pe o distanţă de 52 km Buzău-Sărata Monteoru-Merei-Dealul Viei-Pietroasele-Buzău. Progresele înregistrate de el, îmi dau încredere totală de reuşită, aşa că am decis să-l ajut, împreună cu voi.

De Ce?
1.Costul terapiei este mai mare decât venitul familiei.[000140]
-costul terapiei este de minim 1.500 RON pe lună şi include şedinţele de 1.000 RON pe lună, 1 control lunar de 150 RON pe lună, transportul de 200 RON pe lună, suplimente naturiste şi altele necesare de minim 200 RON pe lună.
-venitul pe familie este de 1.400 RON pe lună, provenit din salariul tatălui de 900 de RON pe lună, certificatul de handicap al copilului de 100 RON pe lună şi venitul de însoţitor al mamei de 400 RON pe lună.
2.Alexandru a făcut deja mici progrese, iar şanse lui de recuperare sunt bune, necunoscuta principală în acest moment, fiind perioada de timp, care poate fi 1 an sau 5 ani.
3.Familia nu are alte surse de venit, practic terapia copilului fiind tot ceea ce contează, iar ei trăiesc zi de zi, aşa cum pot, fiind la limita de supravieţuire, dar au puterea să zâmbească şi să continue să lupte pentru visul lor.
4.Îmi place să alerg, mă face fericit şi prin ceea ce fac ajut un copil să poată ajunge să-şi trăiască viaţa.
5.Dăruind vei dobândi.

Ce vom face?
Eu voi alerga 52 de km, adică echivalentul unei distanţe de ultramaraton (tot ce depăşeşte 42 km, distanţă de maraton se numeşte ultramaraton). Ora mea de plecare este 07.00 AM de la Pista de Atletism Buzău.
În jurul orei 11.00 AM în zona de start vom organiza un eveniment pentru copii, mai precis o cursă a copiilor, unde aceştia pot alerga cu toţii pe pista de atletism, bucurându-se de mişcare si de a fi alături de alţi copii. Un instructor de fitnes va asigura pregatirea pentru miscarea copiilor.Vor fi mai mulţi parteneri implicaţi, care vor oferi copiilor apă, suc natural, distracţie şi alte surprize.

Împreună cu mine:
-poţi alerga întreaga distanţă sau o anumită distanţă (confortabilă pentru tine), o anumită porţiune din traseu, tu alegi  de unde să înceapă şi unde să se termine.
-poţi veni cu bicicleta şi să combini plimbarea de duminică cu o faptă bună, ramane la fel ca mai sus, tu alegi unde sa înceapă si unde să se termine.
-vino cu copiii tăi şi bucură-te de o duminică dimineaţă aşa cum nu ai mai avut demult.

Cum poţi ajuta?
Prin donaţii:
Cont Bancar
Ştefănescu Geta
RO61 BRDE 100S V527 3337 1000
Şi bineînţeles prin promovarea acestui eveniment şi prin prezenţa ta.

Documente medicale:

facebook